Actie in
Geldig tot:

Baby's eerste uitrusting - alles wat een baby nodig heeft om gelukkig te zijn

 

 

________________________________

Wat heeft mijn baby nodig?

 

Als je net zwanger bent, komt er zoveel op je af. Vragen zoals: Wat hebben mijn baby en ik echt nodig? Bestaat de perfecte kinderwagen eigenlijk wel? Welk bed moet ik kopen voor mijn baby? Is borstvoeding of flesvoeding beter? In deze blog zullen wij al deze vragen beantwoorden.

Welke babykamer past bij mij?

Een van de mooiste, en bij de meeste ouders ook de meest geliefde taak is de inrichting van de babykamer. Of je nu een aparte kamer voor de baby hebt of niet, je kunt niet zonder sommige producten. Hieronder zullen wij op de verder op de verschillende producten ingaan.

Welke bedje heb ik nodig voor mijn baby?

Babybedje of toch maar een co-sleeper? Of past misschien een familiebed beter bij ons? Dit is persoonlijk - er is hier geen goed of fout. Verschillende factoren spelen een rol bij de beslissing om een geschikt babybedje te vinden. Zoals je wel weet, hebben baby’s, vooral in de eerste weken, veel aandacht nodig. Als je wilt dat jouw baby in een wiegje of co-sleeper slaapt, kan je de baby indien nodig inwikkelen. Als baby's stevig worden ingepakt, herinneren zij zich hun tijd in de baarmoeder en als gevolg daarvan slapen baby‘s veel vaster.

Welke wiegje moet ik kopen?

Als de baby in zijn eigen kamer slaapt, is een wiegje ideaal. Een ombouwbaar bedje is ook ideaal. Een ombouwbaar bedje groeit met jouw kindje mee en is daarom niet alleen milieuvriendelijker maar ook goed voor de portemonnee. In de eerste 1,5 - 2 jaar wordt een ombouwbaar bedje gebruikt als ledikant of wiegje. Wanneer jouw kindje het ledikant ontgroeid is, kan je de zijkanten van het ledikant verwijderen en het ombouwen tot een peuterbed. De lattenbodem kan ook gemakkelijk worden aangepast. Echt praktisch, is het niet?

Wat is een co-sleeper?

Aangezien een co-sleeper aan één kant open is en rechtstreeks aan het ouderbed kan worden bevestigd, is dit het perfecte bed voor mama's die hun baby borstvoeding geven. Waarom? De moeder hoeft 's nachts niet op te staan om de baby te voeden.

Wat matras heb ik nodig voor mijn baby?

Heb je er ooit over nagedacht hoeveel tijd je kleintje op een matras zal doorbrengen? Zelfs de kleinsten onder ons liggen graag comfortabel. In ons assortiment vind je alleen de beste matrassen die zorgen voor een goede en gezonde nachtrust en dat tegen verschillende prijzen.

Hoe belangrijk is een commode / luiertafel?

Een goed georganiseerde commode / luiertafel is een must. De commode moet voldoende opbergruimte hebben, zodat je alles bij de hand heeft wat jij en je baby nodig hebben. Als je beslist om een luiertafel aan te schaffen, raden we je aan om een paar opbergmanden aan te schaffen, zodat je alles netjes kunt opbergen en de luiertafel er ook nog eens veel mooier uitziet.
Voor wie geen plaats heeft voor een commode, kunnen we de Leander Wally luiertafel aanbevelen, die aan de muur kan worden bevestigd. De Leander Wally kan gemakkelijk met één hand worden gesloten of geopend. De Wally luiertafel neemt heel weinig plaats in en met behulp van de Leander organisatie-elementen heb je altijd de belangrijkste gebruiksvoorwerpen bij de hand.

Waar vind ik leuke decoratie voor de kinderkamer?

Uiteraard bij Kindermaxx… De schattige babynestjes en bedomrandingen geven een extra gevoel van veiligheid en geborgenheid en staat ook nog eens super mooi. Met een mooi hemeltje wordt elk wiegje perfect afgestyled. Mooie decoratie, zoals een vloerkleed of mooie wanddecoraties, brengen warmte en een gevoel van welzijn in elke kamer. Vaak zorgen de mooie decoratieve stukken er ook voor dat op een elegante manier kleur in de babykamer wordt gebracht.
De belangrijkste tips voor de inrichting van de kinderkamer heeft interieurstyliste Jules voor ons samengevat - hier kan je lezen hoe je in slechts 5 stappen tot de perfect ingerichte kinderkamer komt.

 

Blog_Bild1

 

Welke kleding heb ik nodig voor mijn baby?

Babykleertjes zien er super schattig uit, vind je niet? Hoewel het moeilijk is om het ruime en mooie aanbod van babykleding te weerstaan, moet je niet vergeten dat baby's heel snel uit kleding groeien. Het loont niet om te veel babykleertjes te kopen. Jouw baby moet echter wel genoeg rompertjes en hemdjes hebben. Op onze checklist vind je al het textiel dat je nodig hebt voor je baby.

Hoe verzorg ik de huid van mijn baby?

Je hoort vaak dat de mooie babyhuid niet veel verzorging nodig heeft. Dit is echter niet helemaal waar, want zelfs de babyhuid moet de nodige verzorging krijgen. Maar je moet het niet overdrijven. Hier zijn een paar producten waar je niet zonder kunt, zoals luiercrème, een badthermometer, washandjes, badcape, manicure set en natuurlijk een baby borstel.

Afhankelijk van het seizoen moet jouw kindje de juiste verzorging krijgen. In de winter, of op koude dagen, kan je echt niet zonder een wind- en weercrème. Onze Naïf weercrème voorkomt uitdroging van de huid en voorkomt pijnlijke, schrale en rode huid. Bescherm de gevoelige huid van jouw baby op zonnige dagen met een zonnecrème. Vergeet je lieveling niet te verwennen met After Sun.

Welke maaltijden geef ik mijn baby en wat heb ik daarvoor nodig?

Wat nodig is, hangt af van of de baby borstvoeding of flesvoeding krijgt. Op onze checklist vind je alles wat je nodig hebt, zowel voor een baby die flesvoeding krijgt als voor een baby die borstvoeding krijgt. Voor flesvoeding kan je bij jouw verloskundige navragen welke flesvoeding zij aanbeveelt. Wat in beide gevallen nodig is, zijn spuugdoekjes. Geloof ons als we zeggen dat je er nooit teveel van kunt hebben. Of je kind nu borstvoeding krijgt of niet, je hebt ook een paar thermosfliessen en fopspenen nodig.

Het is ook sterk aan te bevelen een kinderstoel te kopen met een opzetstuk voor baby‘s. Zo krijgt de baby vanaf de eerste dag een plaatsje aan de familietafel. Jouw baby kan ook in de kinderstoel liggen terwijl je een heerlijke maaltijd in de keuken bereidt. Als het gaat om kinderstoelen met een opzetstuk voor baby's, is onze favoriet zonder twijfel de Nomi kinderstoel. Je kan de Nomi kinderstoel gebruiken vanaf de geboortje tot tienerjaren en daarna.

 

Blog_Bild2

 

Wat is de perfecte kinderwagen?

Een goede kinderwagen is zijn gewicht in goud waard.

Voor de meeste ouders is het zoeken naar een kinderwagen een van de meest tijdrovende aankopen. Het aanbod aan kinderwagens is immers enorm. Dat maakt het zoeken er niet gemakkelijker op, integendeel, het maakt het voor de meeste nog moeilijker. Om de zoektocht naar een wandelwagen vlot te laten verlopen, zijn er een paar vragen die gesteld en beantwoord moeten worden voordat je partner en jij beslissen over een wandelwagen. Eén ding moet je in gedachten houden: de wandelwagen moet zich kunnen aanpassen aan jouw levensstijl, niet andersom! Stap voor stap zullen we je nu uitleggen hoe een zoektocht naar een kinderwagen eruit kan zien:
1. Kies een leuke baby- of kinderwinkel waar het personeel goed op de hoogte is van de producten - want het allerbelangrijkste bij het zoeken naar een kinderwagen is goed advies
2. Vragen zoals: Hoe ziet mijn dagelijks leven eruit? Ben ik sportief of niet? Waar woon ik? Heb ik veel bergruimte voor de kinderwagen of niet? Wat is mijn budget / hoeveel geld wil ik uitgeven aan een kinderwagen? Moeten eerst beantwoord worden voordat je een kinderwagen kan aanschaffen.
3. Als deze vragen zijn beantwoord, kan de persoon die je adviseert je een paar kinderwagens tonen om uit te kiezen en je de voor- en nadelen uitleggen
4. Je partner en jij kiezen een favoriet en voila - de perfecte kinderwagen is al gevonden

Op welke details je partner en jij moeten letten bij het kopen van een kinderwagen en een paar van onze persoonlijke tips - vind je hier. 

Is een draagzak praktisch?

Dankzij een draagzak voelt de baby zich veilig en geborgen terwijl je beide handen vrij hebt om dingen te doen. Babywearing is zeer comfortabel voor zowel ouders als baby en versterkt de band tussen de twee. Je hebt de keuze tussen een draagzak of een draagdoek. De keuze van de draagzak is puur een kwestie van smaak en wat het beste aanvoelt. Het gebruik van een draagdoek kost vaak wat tijd totdat je de draagdoek goed hebt leren knopen.

Hoe belangrijk is een autostoel?

Veiligheid eerst! De baby mag niet in de auto worden vervoerd zonder autostoeltje, hoe kort de afstand ook is. Een autostoeltje vermindert het risico van nek- en rugletsel en moet altijd tegen de rijrichting in worden gebruikt. Voordat je een autostoeltje voor je baby koopt, moet je beslist advies inwinnen. Net als bij kinderwagens is er een ruime keuze. Vergeet niet - het belangrijkste bij het inwinnen van advies is dat de persoon die jou adviseert goed op de hoogte is van de producten.

Wat heb ik met baby onderweg nodig?

Een luiertas wordt vaak onderschat - veel moeders zeggen dat ze met een grote tas ook goed uit de voeten kunnen. Dat mag waar zijn, maar een goede luiertas of luierrugzak is uiterst praktisch. Waarom? Een luiertas biedt voldoende ruimte voor alle spullen die je onderweg nodig hebt. Het heeft praktische vakken, zodat je alles gemakkelijk kunt meenemen en altijd alles bij de hand hebt. Waar je ook heen gaat, je kunt niet zonder verschoonmatje! Je weet nooit waar en wanneer de luiers verschoond moeten worden. Uiteraard, mag het volgende ook niet ontbreken: vochtige doekjes, flesjes, fopspenen, reserve kleding, hydrofiele doek en de nodige verzorgingsproducten.

 

Blog_Bild3

 

Wij hopen dat wij jou een overzicht hebben kunnen geven en de eerste aanschaf van jouw babyuitzet gemakkelijker hebben kunnen maken. Het Kindermaxx team wenst jouw baby en jou niets anders dan het allerbeste!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

  • Gute Hilfe

    Liebes kindermaXX-Team,
    gerade wenn man zum ersten Mal Eltern wird, ist der Blog Beitrag und vorallem die Checkliste eine große Hilfe. Checkliste haben mein Mann sofort ausgedruckt und angefangen abzuhaken. So hat man gleich ein besseres Gefühl richtig vorbereitet zu sein (ganz hat man das wahrscheinlich eh nie).
    Ganz liebe Grüße aus Bayreuth

Passende artikelen
-10
Joolz Hub+ Kinderwagen Joolz Hub+ Kinderwagen
€ 979,00 * € 1.088,00 *
-18
ABC Design Salsa 4 kinderwagen 2021
ABC Design Salsa 4 kinderwagen 2021
vanaf € 649,90 * € 789,90 *
-19
-37
Joolz Day+ combikinderwagen
Joolz Day+ combikinderwagen
vanaf € 749,00 * € 1.189,00 *
-15
Joolz Geo 2 Kinderwagen Marvellous Green
Joolz Geo 2 Kinderwagen
vanaf € 889,00 * € 1.049,00 *
-9
Swandoo Albert i-Size autostoel
Swandoo Albert i-Size autostoel
vanaf € 236,50 * € 259,00 *
-15
Swandoo Albert i-Size Isofix-Base
Swandoo Albert i-Size Isofix-Base
€ 181,50 * € 214,00 *
-33
Cybex Aton 5
Cybex Aton 5
vanaf € 99,90 * € 149,95 *
-25
TIP!
Cybex Cloud Z I-Size Autostoel
Cybex Cloud Z I-Size Autostoel
vanaf € 239,00 * € 319,95 *
Doona+ autostoeltje
Doona+ autostoeltje
vanaf € 449,00 *
-1
Cybex Sirona S I-Size kinderzitje 2021
Cybex Sirona S I-Size kinderzitje 2021
vanaf € 506,50 * € 509,95 *
-43
Done by Deer knuffel
Done by Deer knuffel
€ 24,95 * € 43,95 *
-14
-19
Liewood Agnete knuffeldoekje
Liewood Agnete knuffeldoekje
€ 22,00 * € 27,00 *
-34
-14
Done by Deer Activity Ring
Done by Deer Activity Ring
€ 21,50 * € 24,95 *
-12
Manduca XT Cotton draagzak
Manduca XT Cotton draagzak
€ 139,50 * € 159,00 *
-19
Manduca Sling
Manduca Sling
€ 48,50 * € 59,90 *
-14
 Manduca Twist babydraagdoek
Manduca Twist babydraagdoek
€ 85,50 * € 99,00 *
-12
Quax Flow kinderkamer
Quax Flow kinderkamer
vanaf € 1.499,00 * € 1.699,00 *
-17
Leander Classic Kinderkamer XL-Set Leander Classic Kinderkamer XL-Set
€ 2.995,00 * € 3.606,00 *
-20
Leander Classic Kinderzimmer L-Set Leander Classic Kinderkamer L-Set
€ 2.749,00 * € 3.446,00 *
-20
Leander Classic Kinderkamer M-Set Leander Classic Kinderkamer M-Set
€ 1.599,00 * € 1.997,00 *
-17
Quax Trendy kinderkamer
Quax Trendy kinderkamer
vanaf € 2.295,00 * € 2.759,00 *
-10
Koeka opbergmand Antwerpen
Koeka opbergmand Antwerpen
€ 27,00 * € 29,95 *
-26
Liewood Winston nachtlampje Liewood Winston nachtlampje
vanaf € 35,00 * € 47,00 *
-48
Sebra poster kinderkamer Sebra poster kinderkamer
€ 13,00 * € 25,00 *
-27
-7
Liewood Ulla opstapje Liewood Ulla opstapje
€ 50,00 * € 54,00 *
-5
Medela CityStyle koeltas
Medela CityStyle koeltas
€ 58,99 * € 61,99 *
-42
Medela Easy Expression Bustier
Medela Easy Expression BH
€ 25,00 * € 42,99 *
-7
-4
Medela PersonalFit Brusthauben 2 Stk
Medela PersonalFit Brusthauben 2 Stk
vanaf € 10,50 * € 10,99 *
-10
Leander Matty Verschoningskussen Leander Matty Verschoningskussen
vanaf € 116,10 * € 129,00 *
-2